De cashewnoot is het zaad van de cashew en groeit onder de schijnvrucht, de cashew-appel. In Nederland eten wij deze cashew-appel niet, maar in Brazilië is dit een delicatesse die wel vijf keer meer vitamine c bevat dan een sinaasappel. De bomen waar de cashewnoten aan groeien staan voornamelijk in de tropen. Cashewnoten zijn een lekker en eiwitrijk tussendoortje. Ook kun je de cashewnoten heerlijk verwerken in gerechten met rijst.
Cashewnoten bevatten zeer veel mineralen. Twee handjes cashewnoten per dag kan een tekort aan ijzer, zink, seleen, mangaan, kalium, magnesium, fosfor en koper voorkomen. De cashewnoot bezit ook nog eens bijna elke vitamine van het B-complex, namelijk B1, B2, B3, B5, B6 en B11.
In vergelijking met andere noten bevatten cashewnoten relatief weinig vet, maar net als andere noten bevatten cashewnoten gezonde eiwitten en vetten die bijdragen aan gewichtsverlies en het voorkomen van hart- en vaatziekten.
Cashewnoten met gezonde eiwitten en vetten voor een lang verzadigd gevoel. Ongebrand en ongezouten.